Skip links

Wereldwijde unieke technologie: herstelservice voor Keramische Remschijven

De term ‘keramische rem’ wordt over het algemeen geassocieerd met voertuigen van hoge kwaliteit met een hoog vermogen. Vooral sportwagens, maar ook topklasse auto’s worden steeds vaker uitgerust met carbon keramische remschijven. De productnaam geeft het speciale materiaal aan dat wordt gebruikt bij de productie van carbon keramische remschijven. Het materiaal is heel anders dan normale keramiek. Het is een speciaal composietmateriaal van keramisch siliciumcarbide in combinatie met koolstof(vezels) dat ook in de ruimtevaart wordt gebruikt. De thermische deken van de space shuttle is bijvoorbeeld van dit materiaal gemaakt.

Hoge hitteontwikkeling is geen probleem voor carbon keramische remschijven

Er zijn veel redenen om carbon keramische remschijven te gebruiken. Ten eerste zijn ze een ‘must-have’ in de motorsport. In extreme situaties bieden ze de beste en meest betrouwbare resultaten. Het belangrijkste voordeel van carbon keramische remschijven: de remwerking blijft grotendeels stabiel bij hoge belastingen. In dergelijke situaties verliezen normale remsystemen de remwerking (bekend als fading). Carbon keramische remmen hebben hier geen last van doordat deze een hoge thermische weerstand hebben. Terwijl stalen remsystemen werken tot ongeveer 600 graden Celsius, zijn carbon keramische remmen stabiel en werken ze goed tot ongeveer 1.400 graden Celsius. Een hete stalen remschijf raakt snel krom, wat de remwerking aanzienlijk beïnvloedt en ook een groot veiligheidsrisico voor het hele remsysteem vormt. Stalen remmen worden tijdens een trackday bijvoorbeeld tot hun limiet gebruikt, terwijl carbon keramische remmen daarentegen een vele hogere thermische belasting aankunnen en dus stabielere prestaties kunnen leveren. De opgewekte intense hitte is geen probleem voor carbon keramische remschijven omdat ze een veel hogere warmtecapaciteit hebben.

 

Carbon keramische remschijven leveren een hoge gewichtsbesparing

Het gewicht van carbon keramische remmen is een ander voordeel. Het installeren van carbon keramische remmen kan tot wel 60 kilogram per auto besparen op bijzonder kritieke plaatsen, zoals roterende onafgeveerde massa’s. De duurzaamheid van keramische remmen is ook opmerkelijk – de componenten kunnen in ideale omstandigheden wel tot 500.000 kilometer meegaan, vaak langer dan de levensduur van de auto. De uitstekende rijeigenschappen en geringe slijtage van keramische remmen hebben een prijs. Keramische remsystemen voegen 7.000 euro of meer toe aan de kosten van een nieuwe auto. Als keramische remschijven aan slijtage of oppervlakteschade lijden, kan dit voor autobezitters erg duur zijn. Het kan gemakkelijk 5.000 euro of meer kosten om een ​​enkele carbon keramische remschijf te vervangen. 1-1,5 mm van het oppervlak van keramische remschijven wordt vernietigd door slijtage en groeven. Het middelste gedeelte is intact en kan nog steeds worden hergebruikt.

ROEX Motorsport maakt het mogelijk carbon keramische remmen te herstellen

Als carbon keramische remmen versleten of beschadigd zijn, kan ROEX Motorsport, efficiënte, kosteneffectieve en langdurige hulp bieden. Ongeacht de diameter van de remschijf, de fabrikant of leeftijd, kunnen gebruikte keramische remschijven technisch perfect en weer zo goed als nieuw worden gemaakt. Het idee achter de internationaal unieke herstelservice van carbon keramische remschijven is eenvoudig en briljant. Eerst worden de aan ons verzonden keramische remschijven grondig geïnspecteerd. De remschijven worden gereinigd, gewogen en geröntgend (X-ray) om zo zelfs de kleinste haarscheurtjes in het materiaal te detecteren. De eerste stap is om het oppervlak af te frezen. Vacuüminfiltratie en overdruk versterken de kern met een speciaal polymeermateriaal en creëren laag voor laag een nieuw oppervlak.

 

Gerefurbishte remschijf met betere eigenschappen dan een nieuwe remschijf

Onze techniek is zo perfect dat de gerepareerde remschijf zelfs verbeterde eigenschappen heeft als een nieuwe keramische schijf. Wij voeren continu research en ontwikkeling uit om zo nog betere remschijven aan te bieden. Zo hebben wij recentelijk een ‘Race treatment’ ontwikkeld, waardoor wij voor de Ferrari 488 remschijven kunnen herstellen die vele malen sterker en slijtvaster zijn dan de originele remschijven van deze auto.

Onafhankelijke tests hebben aangetoond dat gereviseerde carbon keramische schijven vaak beter zijn dan nieuwe in termen van hun remeigenschappen en duurzaamheid. Dit is met name het geval voor zogenaamde CCM-schijven die minder resistent blijken te zijn dan CCB-schijven. Het is eenvoudig om gebruik te maken van de herstelservice van ROEX Motorsport. Als u niet zonder uw auto kunt en de wachttijden voor refurbishment te lang vindt, kunt u altijd in overleg contact met ons opnemen voor een set uit voorraad.

Leave a comment