Skip links

Deze vragen stellen onze klanten.

Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op.

Er wordt weleens gedacht dat na refurbishment van een versleten carbon keramische remschijf, het materiaal los kan laten onder zware belasting van de remschijf. Echter, vanwege de infiltratie van pyrolyse, die een sterke structurele binding tussen de materialen creëert, is dit niet mogelijk. Dit is de reden waarom wij u een garantie van 6 maanden verlenen voor de structurele duurzaamheid van ons werk. Garantie wordt enkel geboden op basis van normaal gebruik. Racerij en trackdays zijn hiervan uitgesloten. Garantie wordt geboden op delaminatie (loskomen van materiaal van het remoppervlak). Beschadigingen of het loslaten van materiaal in de remkern, valt buiten de garantie, aangezien dit losstaat van onze uitgevoerde werkzaamheden.

Ja. Wij kunnen alle soorten carbon keramische remschijven voor verschillende automerken herstellen (refurbishen). We hebben ervaringen met de volgende automerken: Porsche, Ferrari, Lamborghini, McLaren, Bentley, Mercedes, Jaguar, BMW, Aston Martin, Audi, Alfa Romeo, Nissan en Corvette.

Dat zijn ze zeker. We testen onze gereviseerde Carbon Keramische Remschijven onder andere regelmatig op het circuit en op de weg. Tijdens stresstests worden 20 noodremmanoeuvres van 180-0 kilometer per uur uitgevoerd. We hebben tijdens deze testen geen problemen ondervonden.

Vanwege de verbeterde hardheid is de levensduur van onze gereviseerde carbon keramische remschijven gelijk, zo niet beter dan bij de originele remschijven (OEM). In het beste geval kunnen de gereviseerde remschijven tot meer dan 100.000 kilometer mee.

Er zijn twee soorten carbon keramische remschijven (carbon ceramic brakes). Zo zijn er CCB-remschijven, die worden vervaardigd door Brembo SGL (Porsche PCCB, AMG-Mercedes, AUDI). Deze remschijven hebben een dunne, maar geharde toplaag. Deze laag beschermt de carbon keramische remschijf tegen slijtage, waardoor de remblokken het belangrijkste slijtageonderdeel zijn. De tweede soort carbon keramische remschijven zijn CCM-rotors (Ferrari, Maserati). Deze soort gebruikt een andere (oudere) technologie. Deze remschijven hebben GEEN geharde toplaag en slijten dus vaak sneller.

De duur van het refurbishen is afhankelijk van het soort carbon keramische remschijven dat u heeft. Er bestaan CCB en CCM remschijven. CCB Remschijven zijn Carbon Ceramic Brakes en worden veelal toegepast op Audi, Porsche, BMW, Lamborghini en Bentley. CCM staat voor Ceramic Composite Material en wordt veelal gebruikt op Ferrari, McLaren, Corvette, Maserati, Alfa Romeo, etc..

CCB heeft een gemiddelde herstelduur van 35 werkdagen

CCM heeft een gemiddelde herstelduur van 30 werkdagen

Levertijden kunnen soms afwijken door drukte, dit wordt altijd tijdig gecommuniceerd.